Co se děje právě u nás ve vinařství

 

Začátek roku se  u nás nese v relativním klidu. I když...

Vína mladého ročníku 2022 zatím necháváme ležet a zrát, kdy se pomalu připravujeme na  jejich školení. Začátkem dubna půjdou první vlaštovky nového ročníku do láhve, takže buďte připraveni!

Každopádně nezahálíme a o to více se zaměřujeme na práci ve vinicích. V současnosti probíhá  nejdůležitější práce ve vinicích, a to je období zimního řezu.  Na Moravě  a i u nás ve vinařství je nejrozšířenější vedení révy tzv. Rýnsko-hessenské,  kdy se snažíme využít techniky Guyotova řezu. Cílem řezu je, aby potenciálně plodné dřevo vedlo ze dřeva dvouletého. Při tomto tedy odstraňujeme staré dřevo a na keři zůstává jen jeden plodný tažeň a záloha se dvěma čípky. Jakmile budou všechny vinice prořezané, následuje vázání, kdy plodné tažně uvážeme k drátěnému vedení vinice.

Pokud se už těšíte na jarní počasí, můžete se na toto období naladit třeba našim Frizzante rosé z odrůdy André, které je ideální pro posezení s přáteli a pro užívání si prvních jarních paprsků slunce.

Vytvořeno s ❤ v dílně ViVa marketingu